calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Doka bevestigt innovatief leiderschap.

Doka België lanceert het innovatieve DokaXdek-vloerbekistingssysteem

17.10.2024 | Pers
Doka bevestigt innovatief leiderschap.
Ternat, België, 17 oktober 2024 - Doka, wereldwijd marktleider op het gebied van bekistingen en steigers, introduceert het revolutionaire DokaXdek-systeem voor vloerbekistingen in België. Dit uiterst veelzijdige systeem voor professionals uit de industrie die werken aan projecten variërend van kleine woonwerven tot grote commerciële projecten, is sinds kort bij Doka België beschikbaar. Deze lancering van het DokaXdek-systeem volgt op de uiterst succesvolle introductie van het systeem in 2023 voor klanten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Noorwegen.

Perscontact

Impressies

De DokaXdek-familie bestaat uit drie complementaire systemen: DokaXdek-tafel, DokaXdek-paneel en DokaXdek-I-rooster. De systemen zijn ontworpen om naadloos te combineren of onafhankelijk van elkaar te werken, optimaliseren de flexibiliteit en pakken huidige en toekomstige problemen op het gebied van veiligheid, ergonomie en zuinigheid op internationale bouwplaatsen aan. Het systeem heeft al indruk gemaakt op klanten met zijn veelzijdigheid, vermogen om werkprocessen te stroomlijnen en verhoogde kosteneffectiviteit. De DokaXdek-familie ondersteunt de meest uiteenlopende toepassingen, van kleine projecten tot grote bouwprojecten, en is een perfect voorbeeld van de innovatiedrang van de Doka-bedrijfsstrategie.

Koen Lamers, directeur van Doka België, zegt: "Met DokaXdek hebben we een vloerbekistingssysteem ontwikkeld dat voldoet aan de eisen van onze klanten. Het ongelooflijk flexibele systeem kan zo eenvoudig worden gecombineerd dat het voor kleine woonprojecten net zo waardevol is als voor bouwprofessionals op grote bouwplaatsen. De feedback van klanten is altijd positief geweest en de vele succesverhalen van bouwplaatsen bewijzen dat DokaXdek echt waarde heeft toegevoegd aan de markt. We hebben geluisterd naar de feedback van onze klanten en zijn ervan overtuigd dat het systeem een veelbelovende toekomst heeft hier in België."

DokaXdek: winnen op locatie
De ecologische DokaXdek-tafel is het sterke lid van de DokaXdek-familie en zijn gebruiksgemak en duurzaamheid werden toegejuicht door Jostein Flatås, eigenaar van Gauldal Betong AS, verantwoordelijk voor het woningbouwproject "Dalgårdstunet" in Noorwegen. Voor de bouw van 115 flats verdeeld over vier gebouwen en 14 rijtjeshuizen werden de DokaXdek-tafels maximaal ingezet voor de efficiënte bekisting van ca. 9.000m³ stortbeton op alle plaatoppervlakken. "We houden vooral van de vier logische DokaXdek-tafelformaten. Het betonsysteem heeft een modulaire structuur en maakt het daarom mogelijk om de tafels naar wens te combineren." De tafelvorm is verkrijgbaar in vier verschillende formaten, vier tot vijf meter lang en twee tot tweeënhalve meter breed. Het compacte, slechts 12 cm hoge, thermisch verzinkte stalen frame belooft een lange productlevenscyclus en geoptimaliseerd transport, waardoor de CO2-voetafdruk wordt verminderd.

Ook drie projecten in Duitsland profiteren van het DokaXdek-systeem. Zsolt Mikuska, bouwleider van het kantoorgebouw van Hafner Hoch und Tiefbau GmbH in Augsburg, legt uit dat het bedrijf op zoek was naar een bijzonder efficiënte oplossing voor de bouw van een nieuw bedrijfsgebouw met vier verdiepingen en een ondergrondse parkeergarage in Neusäß. Het ontwerp vereiste een modern, strak uiterlijk van sierbeton, wat werd vergemakkelijkt door de DokaXdek-uitrusting. Mikuska: "Met de nieuwe vloertafels kunnen bekistingen snel en eenvoudig worden opgebouwd en verplaatst. En dankzij de lage constructiehoogte zijn de transportkosten lager."

In München voegt Michael Drexler, senior voorman bij S. Pöttinger GmbH & Co. KG verantwoordelijk voor de bouw van 250 wooneenheden met balkons, een ondergrondse parkeergarage en commerciële panden, voegt toe: "DokaXdek is een echte allrounder. We hebben de tafels van de kelder tot het dak en voor het balkon gebruikt. Door de eenvoudige bediening hebben we niet alleen tijd en geld gewonnen, maar ook stress vermeden." Dankzij de vast geïnstalleerde zijdelingse bescherming boden de DokaXdek-tafels volledig veilig werken voor de montage van de balkons en pergola's zonder de noodzaak van extra gevelsteigers.

Een nieuwe gespecialiseerde kliniek van vier verdiepingen in Treuchtlingen, bestaande uit twee U-vormige vleugels verbonden door een centrale kern, heeft een complexe geometrie. Christian Postler, ploegbaas van MAUSS BAU GmbH & Co. KG legt uit dat er een flexibel, eenvoudig te bedienen vloerbekistingssysteem nodig was. Het lichte DokaXdek voldeed aan deze behoefte, omdat het door slechts twee personen veilig vanaf de grond kan worden gemonteerd en gedemonteerd. Omdat veiligheid zo belangrijk is, heeft de DokaXdek-paneelvloerbekisting ingebouwde uithefbeveiliging. Postler beschrijft: "DokaXdek in vier woorden: licht, snel, geel, geniaal. Geweldige bekisting en geweldige betonresultaten."

In het thuisland van Doka, Oostenrijk, realiseert bouwbedrijf DYWIDAG samen met de Bodner Group in Linz het project QUADRILL. Als een van de grootste bouwprojecten van Oostenrijk ondersteunt de DokaXdek paneelvloerbekisting de vorming van complexe, geometrische vormen. In de 109 m hoge toren, een van de grootste buiten Wenen, zijn woningen, kantoren, winkels en een hotel ondergebracht en in de schaduw ervan worden nog eens drie gebouwen gebouwd. De één bij twee meter flexibele DokaXdek-panelen, die in een langs- en dwarsraster met elkaar zijn verbonden, vormen de perfecte oplossing voor een comfortabele ondersteuning van de bouw. Franz Dorninger, opzichter bij DYWIDAG, benadrukt: "De vele kritische sluitzones kunnen snel en eenvoudig worden opgevuld met DokaXdek-panelen, invulbalken, ophangklemmen en bekistingsplaten. De omgang met het systeem is eenvoudig en vanzelfsprekend."

"Het is duidelijk bij onze klanten dat we met ons innovatieve, handige en praktische DokaXdek-systeem het landschap veranderen door nieuwe mogelijkheden te ontsluiten voor onze klanten in België, terwijl we ons meer dan ooit richten op het bouwplaatspersoneel en hun behoeften op het gebied van ergonomie en veiligheid," concludeert Koen Lamers. "De bouwsector blijft zich richten op het verbeteren van de veiligheid, het verhogen van de kostenefficiëntie en het verminderen van CO2, en met het DokaXdek-systeem stellen we onze klanten in staat om deze doelen te bereiken door efficiëntere bouwplaatsen in het hele land te ondersteunen. We kijken ernaar uit om meer details hierover met onze klanten te delen."

Maak u klaar voor automatisering
Met de DokaXbot heeft Doka ook een grote stap gezet in de richting van automatisering. De DokaXbot is geschikt voor deurtoegang en dus universeel inzetbaar. Vooraf door een operator gepositioneerde DokaXdek-panelen worden vervolgens halfautomatisch op de geselecteerde hoogte en positie gehesen. Zo vermindert de DokaXbot de werklast van het bouwpersoneel en verhoogt hij de veiligheid en productiviteit van het personeel aanzienlijk. De marktintroductie van de DokaXbot is gepland voor 2025 en zal de DokaXdek-familie vervolledigen.

Misschien interesseert dit u ook:

Doka stelt normen voor Europese bruggenbouw

14.03.2024 | Pers

Samenwerking: MFE Formwork Technology uit Maleisië maakt nu deel uit van Doka

07.03.2024 | Pers

Hebt u vragen over dit artikel?
Neem gerust contact met ons op!

Met * gemarkeerde velden zijn verplicht in te vullen!
* Formulier niet volledig!
    Het bericht kon helaas niet worden verzonden. Probeer het later nog een keer!